VÄLKOMMEN TILL

VÄRMLANDS KONSTFÖRENING

Föreningens syfte är - enligt stadgarna - att "inom Värmland väcka, underhålla och utbreda intresset för konst". Det gör vi i första hand genom att anordna den stora årliga höstsalongen, som turnerar mellan Värmlands Museum, Kristinehamns konstmuseum och Rackstadmuseet i Arvika. Vi arrangerar också en vårsalong med medverkan av ett mindre antal medlemmar i Värmlands Konstnärsförbund, oftast i samarbete med lokala konstföreningar i  eller i närheten av Värmland.

Vid utställningarna köper föreningen in konst till det årliga medlemslotteriet, till ett värde som motsvarar ungefär hälften av föregående års medlemsavgifter. Utlottningen sker i december.

Föreningen förvaltar också tre fonder, och delar årligen ut stipendier till konstnärer som är medlemmar i Värmlands Konstnärsförbund.

Läs mer - under knapparna ovan och nedan - om vår verksamhet och om vad det betyder att vara medlem i föreningen!

Följ oss också på Facebook, för att hänga med i det som händer när det händer!

Konstnärerna fyller år

Nästa år, 2019, är det 100 år sedan Värmlands konstnärsförbund bildades, då under namnet Värmländska konstnärsförbundet. Det ska vi i "fanklubben" Värmlands Konstförening hjälpa konstnärerna att fira, genom att göra höstalongen på Värmlands Museum till en jubileumsutställning. Dessförinnan gör vi PR för det värmländska konstlivet med en vårsalong i Mariestad. Mer om detta senare förstås!

Höstterminen avslutad

Med föredraget av Hans-Olof Boström om monumentalmålaren Carl Larsson avslutades höstens verksamhet i konstföreningen. Vårens program får ni besked om i ett medlemsutskick så småningom, liksom här på webbsajten - och på föreningens nystartade facebooksida, det snabbast sättet att datera upp sig.

Vi önskar såväl medlemmar som andra följare en ljus december och trevliga helger!

De vann i medlemslotteriet

Dragningen har förrättats i 2018 års medlemslotteri. 19 vinnare har bjudits in till Galleri Konst i Karlstad för att i tur och ordning välja sina vinster, tillsammans värda 74 250 kronor.

Läs vilka som hade turen på sin sida, vad de valde och se också bilder av vinsterna HÄR.